Probouzení

Probouzení

Milion tichých chvil
I milion těch krásných
Snažíš se ze všech sil
A píšeš to ve svých básních

Že ho navždy budeš ctít
Když on navždycky zůstane s tebou
Že probudil v tobě cit
A s ním můžeš konečně být sama sebou

Pak v jedné z nocí těžkých
On udělá chybu a zradí.
Tebe, sebe…
Pohádka cukrová roztaje,
hroutí se celé tvé nebe.
Nechutná totiž, co příliš sladké je.

Náhle hvězda ozáří tvou cestu a na výběr ti dá,
před zlým uteč ANEBO ukaž, že opravdu jsi svá.
Se svitem hvězdy přijde pochopení,
probudil v tobě city krásné,
ale cítíš teď líp i co krásné není.
Začínáš vidět, co dávno bylo jasné,
že přichází další úroveň tvého probuzení.

S novým ránem, s novým probuzením,
necháváš odplout bolest se včerejším ponížením.
Přijímáš soucitně jeho slova,
že chce navždy při tobě stát.
Uvěříš dnes jeho pravdě jinak - ne znova…
Umíš dnes o něco lépe milovat.

Autor misaja_life, 31.05.2023
Přečteno 141x
Tipy 5
Poslední tipující: Sonador, Psavec, paradoxy
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ať je takových probuzení víc a víc, vítám tě tu:)

31.05.2023 19:35:45 | paradoxy

Děkuji :-)

02.06.2023 11:24:02 | misaja_life

Báseň se mi líbí svým způsobem, obsahem, i když se mi špatně četla. Vítej.)

31.05.2023 18:08:11 | Constantine

Děkuji :)

02.06.2023 11:24:31 | misaja_life

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí