Žít

Žít

Toužím po volnosti a svobodě,
životem tančit a zpívat,
dát sbohem stresu, být v pohodě
a na svět se po svém dívat.

Nechci být v žádné kleci bez mříží,
roztáhnout křídla a letět,
o sobě rozhodnout bez potíží,
bez vykřičníků ve větě.

Já mám svůj vysněný, báječný svět
plný fantazie a lásky.
Jen kompromisy a couvání zpět
pak znamená bolest a vrásky.

Chci být svá, dělat to, co mám ráda,
na tom se kdy sotvaco změní.
Pochopení a respekt – to žádám,
myslím, že to zas tak moc není.

Nechám vlahý déšť křídla má smáčet,
však je zas slunce včas vysuší,
jako slzy, jež mé srdce pláče.
Ale co s boulemi na duši?

Snažím se v duši mít
svůj pevný vnitřní klid,
někdy však nejde skrýt
tu obrovskou touhu žít.

Autor KeepTheFlameBurning, 07.06.2023
Přečteno 127x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Stanislav32, Marťas9, Frr, Kan, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné řádky.

03.09.2023 17:41:09 | mkinka

Děkuji. :-)

03.09.2023 18:11:46 | KeepTheFlameBurning

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí