Nezažila som všetko

Nezažila som všetko

Anotace: ...na toto som si musela počkať dlho

Keď takmer uveríš, že zažila si všetko,
minula úsmevy, odsmútila svoje žiale,
on zobudí ťa jemným dotykom,
s pozvaním vykročiť v nové diale.

Precitáš, začínaš vidieť celkom jasne,
ako blízko si dokážu srdcia byť,
že nevedela si vlastne vôbec nič,
o spoločnom rytme, ktorým môžu biť.

On prepisuje staré zákony,
ty listuješ v nových pravidlách,
s očami rozšírenými tichým úžasom,
učíš sa veriť, necítiť strach.

Tiene minulosti nežne odháňa,
tak v seba samu konečne zmenená,
s dlaňou v jeho dlani zisťuješ,
čo vlastne láska znamená...
Autor gallatea, 18.06.2023
Přečteno 129x
Tipy 19
Poslední tipující: La Suneteto, básněnka, Akrij8, mkinka, Petr Z, jort1, Marten, Fialový metal, Frr, šerý, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Minulost sama je stínem

05.10.2023 20:23:23 | básněnka

Překrásné zjištění, milá Gallateo, své zákony si píše láska sama, nejen pro příběhy, ale i pro život

22.09.2023 15:08:28 | Akrij8

minulost je minulost...

20.06.2023 17:01:14 | jort1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí