Sonet první

Sonet první

Anotace: První sonet pro mou milovanou...

Musím říct, že na vlas stejně se cítím jak tehdy,
když na naposled jsem zmámen byl tvou vůní:
Sníce o tvém pokušení, jenž mým touhám trůní
a trpět trudně v horečkách pln rozdávačné něhy.

Zvonky něžné uchem pohladí a rozumu já neznám
pokaždé, když promluvíš jen a potěšením díš.
mě nebožáku políček tak v srdce bolné uštědříš:
němá ústa uzamčená, kéž studem se ti seznám...

Rozmarné se zdají být chvíle při toku tvého světa,
v záři tvé bezchybnosti, na níž já marnotratně žárlím!
Jak nezávidět vánku, který objímá tě jako bys mu patřila?!

Jediným tím hořkosladkým smyslem je osvícená kárná věta,
tažena po tvém horkém těle, o nějž doufám, že se spálím.
Píši o vyznání pološílený obavami, doufajíce abys mi věřila...
Autor Lavran, 27.03.2007
Přečteno 420x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Zřejmě u mě funguje spisovatelská slepota....Kde konkrétně prosím?:) (A pokud je to tak zjevné, až je to hloupé...nemyslete si o mě nic špatného...jinak jsem totiž...mno...soucit, prosím:))

28.03.2007 10:32:00 | Lavran

Docela hezké,jen tam vadí ty špatně použité přechodníky.Nešlo by to nějak nahradit?

27.03.2007 23:35:00 | miela

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí