Cesta do Mikulova

Cesta do Mikulova

Anotace: Dálkový autobus nás unáší, teď míří do Mikulova, den se probouzí, to krásný červnový úterý, kolem se vine zvlněná krajina, kaplička, vinice, rudý máky, to všechno mě niterně zajímá...

 

Dálkový autobus

Nás unáší, teď míří do Mikulova

Den se probouzí

To krásný červnový úterý

Kolem se vine zvlněná krajina

 Kaplička, vinice, rudý máky

To všechno mě niterně zajímá

 

Z rozkousanýho brčka saju

Ledovou kávičku

Teď si ji vychutnám

Zvlněných krás i Tebe

Očima pomalu, zdola nahoru  se dotýkám

 

Dva rackové krouží

Nad poli zlátnoucí pšenice

Ve větru stoupají, klesají

S lehkostí na křídlech

Být jedním z nich

To už dlouho si přeju nejvíce

Sůl z moří vdechovat

Životem proplouvat

Hlučně se smát

A věčně žertovat

 

Kolik je na světě takhle krásných chvil

Kdy nic nemusíš, nespěcháš

Kdy tvá cesta

Cesta do Mikulova a mnohem dál je tvůj cíl

 

Kolik je na světě takhle krásných chvil

Kdy nic nemusíš nespěcháš

Nešlapeš na plný plyn

 

Kolik je na světě takhle krásných chvil

Kdy tvá cesta

Cesta kolem vlčích máků a vinic

Je tvůj jediný cíl

 

(Hanuš Šparlinek, 27.6 2023)

Autor Hanuš, 28.06.2023
Přečteno 89x
Tipy 5
Poslední tipující: šerý, zde.neck, Vivien
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta je krásná. A ano, Pavlovské vrchy, tam kdysi skutečně moře bylo, v miocénu sem proniklo moře z jihu a obklopilo Pálavu ze všech stran. Proto např. v pískovně na Mušlově lze i dnes najít ulity a lastury mořských měkkýšů.

28.06.2023 11:46:42 | Vivien

Vyschlé moře, to je super zpráva pro další vývoj mé fantazie. V hodinách vlastivědy jsme si to zatajili. Díky za pročtení.

28.06.2023 15:25:16 | Hanuš

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí