Bezejmenná

Bezejmenná

Anotace: .........

Být osamělým jestřábem za rudnoucího nebe,
marné je mi zvolání, když nemohu mít tebe!
Srdce dýkou zraněné, mé poražené já,
má dívko, meči obnažený - můj život tiše skomírá.

Vždyť byla jsi mou štěstěnou, lesním tokem s ozvěnou,
mým světlem, spící orchidejí, co vzácný klenot za úsvitu
rozvine se v Opus Dei,
jat náhle božskou proměnou...

Tak nad čím duše nebohá bez přestání lkáš?
Má lásko, výkřik bolesti: Ty svého dávno máš!
Jak kruté, rvoucí zvolání, proč milá bych ti lhal.
Co k šílenství mě dohání? Ten přízrak mi tě vzal...

Bys zvěděla co prožívám, jaká muka snáším!
Nač po večerech myslívám a co me skrytě trápí.
Možná by jsi pochopila a možná také ne, proč se vítr za okny tak posmutněle dme...
Autor Lavran, 28.03.2007
Přečteno 339x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji převelice.:) Kéž bych však mohl s čistým svědomím sám říci, že všechny jsou dobré...za některé se po pravdě docela stydím:D.

29.03.2007 19:47:00 | Lavran

joj hodně povedená, ostatně jako každá tvá báseň,
nemůžu jinak, zase 100 ;-)

29.03.2007 19:42:00 | Dejfor

nemám důvod proč dávat jen 80%,mě se to líbí,má to svý kouzlo:-)

28.03.2007 23:05:00 | airelle

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí