Sonet třetí

Sonet třetí

Anotace: Třetí sonet pro mou milovanou...

Setkání naše náhodou nemohlo být,
ač nejsem si svou pravdou jist.
S vámi bloudím do rajských míst
a doznávám, že tak chci žít.

Nevím, jakého jste králů rodu,
jaký nektar žilou víří.
Vzdor pochybnosti vahou chmíří
já oddávám se ctíce svodů.

Jistě dcerou se Slunce zvete
a Lunou stříbrem halíte:
do šálu prosté vrozenosti.

Zda úsudek můj se plete,
pak vy se bozi mýlíte:
ve víře není krapet ctnosti...
Autor Lavran, 29.03.2007
Přečteno 388x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Take se mi moc libi, jsi skvely.

29.03.2007 21:04:00 | carodejka

mysticky krásná ;-)

29.03.2007 19:36:00 | Dejfor

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí