Probuzení

Probuzení

Anotace: Někdy se raději neprobudit už kvůli těm dvěma

Do očí chryzantémy se snáší medový pyl.
Do vaty z mechu si lehnul a snil.
V zrcadlech probíhal věděl že žil.
Polibkem na rty je probudil.

Je svůdná šelma vyzývavá.
Tak přirozená když je nahá.
Zastře mou mysl a pak si tančí.
Je to rituál,co nikdy neskončí.

Nálada něžností,vzteku a proklínání.
Ve vlně oveček nádherná k zulíbání.
Do peřin jí pohodím jak pírko ptačí.
Krásná i když svou tvář slzou smáčí.

Chladná jako ocel meče
Na výpravu za ní táhnu.
I když na dosah voda teče
Stále jdu a žízní prahnu......po ní…

Stačí jen lehké pohlazení
Roztříští se na střípky.
Jak kruté je pak probuzení
Motýl co uletěl ze sbírky......mojí...

Na takový chvíle se nezapomíná.
V ostružinách to co hledám se skrývá.
Pro jejich těla já vzdávám se bez boje.
Jistota nejistá,že budu mít oboje.

Obě dvě v saténu uschovám.
V truhlici z nefritu uzamčení.
Už tuším,že zas to mám.
Nejdelší z komnat poblouznění......blouznění…

Jsou v duši mé tyhle dva protiklady.
Vybouchnou v jiskrách ke konci snění.
Pochopím vše i když jsem otočen zády.
Ukončí sen neodvratné probuzení......není…

autor:Petr Z
Autor Petr Z, 02.09.2023
Přečteno 100x
Tipy 10
Poslední tipující: Veru, mkinka, Iva Husárková, Psavec, cappuccinogirl, Kaňka, Anfádis
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak tohle... nezvládnu komentář, kterým bych uměla dát najevo, jak moc se mi tvé řádky líbí :-) tak ti za ně alespoň poděkuji :-)

02.09.2023 11:45:56 | cappuccinogirl

To mě těší, že na tebe tak zapůsobila:) Na mě když ji znovu po letech čtu, taky svým způsobem účinkuje:))

03.10.2023 13:31:20 | Petr Z

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí