Premeny svetla

Premeny svetla

Anotace: -

Premeny svetla

Oslnenie

Blesk zablysol. Hrom reval.
Tma v seba bielu cestu maľuje.
Ach! V krásach tejto víchrice
dovoľ mi ťa milovať.

Plač neba neprestáva,
bič bleskov praská.
Ruka hebký šat zachytáva,
dovoľ mi ťa milovať.

Keď tisíc kvapiek padá,
do vlasov v spletených,
keď pohladím každú z nich.
Dovoľ mi ťa milovať.

Túžba

Posielam bozk, v nočnom tichu
tej, ktorú držím každý večer
v náručí spánku,

ktorá sa zrodí
z hviezd padlých,
ktorá úsmev vrhá do šera,

ktorá svoj obraz
má malej kaplnke,
kde nostalgické ticho

vedie túžby,
myšlienky,
dotknúť sa ťa.

Raz budeš moja

Je ti súdené
šťastou stať sa raz
prestaneš slzy roniť
opäť sa budeš smiať
v závoji belavom.
Šťastie príde tak,
ako po zime
príde deň,
keď zakvitnú lúky.

To mi stačí

Mesiac v čiernom plači
schovaný do bieleho rána,
si pri mne, moja milovaná
to mi stačí.

V tme je ruka taká klamná
odpadol gombík na golieri
cvengla láska na pancieri,
usmej sa na mňa.

 

 

 

 

 

 

 

Autor IronDodo, 03.09.2023
Přečteno 69x
Tipy 9
Poslední tipující: Psavec, Stanislav32, Iva Husárková, mkinka, zde.neck, Žluťák
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ďakujem

03.09.2023 08:46:24 | IronDodo

Rádo se stalo.

03.09.2023 16:12:36 | mkinka

Ten úsměv je hezký na konci. Bezva závěr.

03.09.2023 08:42:48 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí