Láska a nenávist

Láska a nenávist

Anotace: ...

Láska a nenávist dva protiklady,

v srdcích lidí se stále střetávají

Jako sourozenci, věčně spojení,

nikdy se oddělit nedokážou

 

Láska je síla, která nás táhne,

když se nás dotkne, všechno se mění

Sladké pocity v nás rozproudí,

v srdcích růže rozkvétají

 

Nenávist je temnota, která nás pálí,

když se objeví, všechno smysl ztrácí

Bolest a zlost v nás rozpoutá,

trnitý osten v srdcích roste

 

Láska nás spojuje, sílu nám dává,

nenávist nás rozděluje i pohlcuje

Láska je světlem, které cestu osvětluje,

nenávist je temnotou, ta nás zahaluje

 

I v této rozporuplnosti je možné rovnováhu

a harmonii nalézt

Láska a nenávist, spojené v jednom srdci,

jako tanec, ve kterém se kroky střídají

 

Láska, ať v našich srdcích převládne,

nenávist, ať zahyne

Ve světě plném lásky a porozumění,

skutečnou sílu a štěstí najdeme

Autor Misha, 22.09.2023
Přečteno 66x
Tipy 7
Poslední tipující: IronDodo, Bufik, Psavec, cappuccinogirl, Žluťák
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mišulko tohle je velice oslovující
stále platí, že každý rub potřebuje svůj líc...

22.09.2023 10:14:20 | cappuccinogirl

přesně tak, každá strana potřebuje svůj rub i líc:-)

22.09.2023 18:53:15 | Misha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí