rozličná jsou slunce

rozličná jsou slunce

měla jsi ráda vřesoviště
ještě nerozkvétal vřes
blízko vody
tvá slunečná skrýše
slaměný klobouk
pro kvítka kde heřmánkový les

jednou jistě přijde mág
pro pár zlatavých copánků
přinese vlčí mák

a růžím zpovzdálí se srdce zachvějí

začne píseň i pro luční drama
že na svém vřesovišti
chceš být
skrytá sama
i milovaná

jednou jistě přijde pán
pro pár havraních copánků
přinese tulipán

protože co zrak vidí v slzách pomíjí
a láska je s námi
srdcem
vidíš ji

jednou jistě
se na vřesovišti najdou luční zvonky
tam kde jsme nechali petrklíče

a proskurníci budou rozmlouvat
o slunci v levanduli

i příště začne klíčit
dívat se na pivoňky
a také v těch oblacích co nad námi pluly


rozličná jsou slunce

podívej slunečnice
Autor J's .., 25.09.2023
Přečteno 77x
Tipy 13
Poslední tipující: CULIKATÁ, Marten, Žluťák, Psavec, RadoRoh, IronDodo, Lexi, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezoučké.

26.09.2023 08:10:47 | CULIKATÁ

To psal asi někdo jinej, ale když už jsem to vzpomínání začal...
je jasný, že já už teď i doma na zahradu sotva jdu, ale tak bylo tam hezky, děkuju.

26.09.2023 10:53:22 | J's ..

Poezie.

25.09.2023 12:45:50 | RadoRoh

Hodně povedené, citlivé a křehké

25.09.2023 10:06:43 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí