Noc bleskom rozoznela

Noc bleskom rozoznela

Anotace: -

 

Spomienky v albumoch blednú
tváre, ku ktorým hľadám mená,
akoby ich ani nebolo,
pominuli sa.

Pamäť zahalená,
ako zrkadlo v kúpeľni
a noc  negatív,
týči sa na Trnavskej rovine.

Mračí sa, hviezdy nevidno
a z mračien odlomil sa blesk.
Hlavou uhýbam,
akoby pred úderom.

To je tá chvíľa,
keď mám plné hrsti voňavého vzduchu,
ktorý nás oddeľuje od zeme,
keď nebo je blízko a človek hlboko,

keď hlavu mi pletieš
ako sveter.
Si ten bod v izbe,
kde sa pretínajú uhlopriečky.

Zavedieš ma na miesta zo sna,
budem ti veštiť z hviezd
a zavše keby padala jedna z oblohy,
budem ju chytať ako motýle.

Autor IronDodo, 27.09.2023
Přečteno 58x
Tipy 18
Poslední tipující: Anfádis, Kaňka, CULIKATÁ, RadekČ, Fialový metal, cappuccinogirl, jort1, Ophelia81, Žluťák, Protos1182, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí