Zvrácená touha

Zvrácená touha

Anotace: ...

V tmavých koutech duše se zvrácená touha skrývá,

neúnavně se našimi myšlenkami a sny živí

Je to temný démon, který nás nepustí,

naše touhy zkresluje, naše cesty strhává

 

Zvrácená touha je jako oheň, který pálí,

naše srdce spaluje, jizvy zanechává

Je to neukojitelná žízeň po zakázaném,

nikdy se neuklidní, neustále nás láká a vyzývá

 

Zvrácená touha je jako labyrint plný pastí,

v ní se ztrácíme, východ zmateně hledáme

Je to vězení, ve kterém jsme uvězněni,

nemůžeme uniknout ani se od ní osvobodit

 

Zvrácená touha je jako droga, která nás ovládá,

na ní jsme závislí, zbavit se jí však neumíme

Je to temná stránka naší duše, za níž se stydíme,

přesto ji někdy v sobě tajně živíme

 

Zvrácená touha je jako stín, jenž nás pronásleduje,

nemůžeme se ho zbavit ani předejít

Je to černá díra, do svého nitra nás vtahuje,

nikdy nás nepustí, v zoufalství nás plakat nechává

 

Zvrácená touha je všuypřítomná i neúprosná,

nemilosrdně nás svírá, v poutech svých dusí

Je to přízrak, který nás ve snách pronásleduje,

nikdy nezmizí ani když se probudíme

 

Zvrácená touha je zkáza, kterou sami tvoříme,

je to zrcadlo našich tužeb a chyb

Je na nás, abychom ji překonali a osvobodili se,

abychom našli cestu k pravému štěstí a lásce 

Autor Misha, 27.09.2023
Přečteno 62x
Tipy 6
Poslední tipující: Psavec, IronDodo, CULIKATÁ, Žluťák
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pekné báseň, ako sa spieva v:
Ľudia nie sú zlí
Skladba, IMT Smile



Zlodejov je také kvantum
že si kradnú navzájom.
Boh sa túla iba sám tu
A hľadá si podnájom.

V daždi šuštia vkladné knižky.
Na toto sa čakalo.
Dobrú noc nám dajú líšky,
Dobrú noc nám šakalom.

27.09.2023 18:28:31 | IronDodo

děkuji za krásnou krátkou báseň od Tebe, potěšila mě, na srdci mě zahřála:-)

28.09.2023 04:36:23 | Misha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí