Pred začiatkom a po konci

Pred začiatkom a po konci

I.

Naliala si do mňa
milióny bozkov
a idem domov
ožratý ako sviňa

snáď nevyzvraciam
ani jednu spomienku
na tvoj jazyk

bola by to škoda

hlava sa mi motá
a dúfam že z tvojich dotykov
sľubov
vyznaní
a uistení
nikdy nenafúkam
sklamanie

aj láska má totiž svoju políciu
a vie povedať STOP!

dať výstrahu
poučiť
potrestať
zavrieť do chládku
medzi myšlienky
pochybnosti
svedomie

alebo pustiť ďalej
a zaželať šťastnú cestu

nasadaj
vedľa mňa je voľné

ja pripútam teba
a ty môžeš mňa

nech vieme
že sme pre seba vytvorili
bezpečie

len mi nerob zle

nech nenabúram



II.

Srdce malo blbý nápad

teba

vytláčam ťa z neho
ako hnisavý vred
a snáď nebudeš bolieť
ešte dlho po tom

ale neposeriem sa


vždy je dostatok nožov
povrazov
revolverov
útesov
fliaš

dostatok smutných piesní
od Richarda Müllera
a kníh od Bukowskeho

dostatok nadávok
zvratkov
a slín

neposeriem sa

a keď áno
tak iba do dlane

aby som si ťa pripomenul
Autor Nervaque, 27.09.2023
Přečteno 64x
Tipy 8
Poslední tipující: CULIKATÁ, Psavec, IronDodo, mkinka, cappuccinogirl, Marten
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak tady je to s tou největší hustotou... ne že by se v tomhle kraji poezie ccinu líbilo, ale do života to patří, zavřít přd tím oči nelze...

27.09.2023 22:26:48 | cappuccinogirl

...za každou část tip...;-) oboje k tomu patří...

27.09.2023 22:21:07 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí