A zulíbal vločky

A zulíbal vločky

vždycky

když vidím truchlící pražec
nevzpomínám na koleje
a půlnoční vlak


jsme na večerní procházce
blížíme se otázce
slunce již zapadá
u ledových ohrad

opíráš se o stojící pražec
zlatý červánkový svit
ti ještě odhaluje tvář
oči přivíráš
a vábíš rty

lehce pokrčíš nohu
čekající na můj krok

pod mými nohami tuhne sníh
asi bude jasná noc

mlčky se vracíme domů
nevíme jestli tě
mám držet za ruku
když nemáš rukavice

ale moje ruce jsou již taky
jako ledy

ohřátý vzduch domovních dveří
nás blíží po schodech
k bytu vyššího patra v bytovce
kde mrzne

měla jsi to dřevo rázně povalit
v pravé poledne v parku
a rozhoupat radostně
jak ty děti

indiánce u totemu ptáků
bych řemínky nechal
Autor J's .., 01.10.2023
Přečteno 93x
Tipy 21
Poslední tipující: CULIKATÁ, IronDodo, Psavec, jenommarie, Kaňka, Tritvaetna, Anfádis, Fialový metal, RadekČ, Bufik, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké vpomínky něžnou notou psané..

02.10.2023 11:47:54 | CULIKATÁ

Tak děkuju, ale takový jsem asi jen, když vzpomínám.
A snad ano, najdu ještě jinou nebo jiné.

02.10.2023 16:48:56 | J's ..

Tak se četla krásně.
Moc pěkná fantazie. :)

01.10.2023 20:45:37 | jenommarie

tak rád zase zavzpomínám ...a děkuju

02.10.2023 01:39:15 | J's ..

:);) Děkuji též.

03.10.2023 21:11:58 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí