Obloha

Obloha

Anotace: Z deníků 2023

Dívám se na souhvězdí
i na vrchol Mléčné dráhy.
Ty hvězdy nejsou stíny nebe,
jak Mácha vzňal a bušil v sebe.
Každý přeci není vězeň okolí.
Ráj začíná u odpuštění.

Cítím dálky romantický pohled
i jádro zmatených cest.
Pokládám písmena
a dávám jim kvést
pro dnešek
i pro zítřek.

Která hvězda jsme my?

Budu jednou velká spisovatelka
a nezastaví mě žádná mříž.

Napíšu o Tobě svým tělem víš.

Pusa letí
a další květ na ňadra.

Stále jsme si blíž.
Ještě chvilku
a už si mě oblíbíš.

Je brzké ráno
a z filozofování
je pomilovaná žena,
ale Ty nelituješ pramenu
ba zatancují slova.

Mává Šeherezáda.
Či Saxana?
Ty má prostoto,
oblohou zrozená múza.

Líbej.
Jsem v očekávání.
Jedna, druhá pusa letí.

Miluji Tvé šibalské oči,
co rozlévají barev lásku
jako k milování
věčnou pozvánku.

Obejmutí.
Žádných nářků.
Pojď pod peřinu, broučku.
Autor mkinka, 14.10.2023
Přečteno 123x
Tipy 22
Poslední tipující: Jan Kacíř, Fialový metal, jort1, Alala, RadekČ, Marťas9, cappuccinogirl, Psavec, šerý, Ophelia81, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherná, mikinko...celá báseňka je protknuta krásnejma obratama... napíšu o tobě svým tělem...to je tak silný a tak plný citu... krásně jsem si tvé řádky užila
hezký den tobě a děkuji za možnost tohle číst :-)*

14.10.2023 14:07:54 | cappuccinogirl

Objimam, drahá.

14.10.2023 14:25:12 | mkinka

A potom, že romantika se slaví zejména jarem. A on tu Mácha podzimem. I mě se zvedla představ zdimadla. Když v básni květ ti padnul na ňadra*

No bezva, Jíťo*

14.10.2023 11:15:05 | šerý

Děkuji, Kájo.Přeji pěknou sobotu.

14.10.2023 11:48:42 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí