Uzábst

Uzábst

její dunění
za trojitým sklem
se zastaví
černou hmotou chladu

máš pevnou obuv
bude amorfní noc
co neukáže hvězdu



počkej !

jen já obléknu skoky
svým sportovním outfitům
abych se přiblížil cizím kobylkám
běžícím své dlouhonohé rekordy
v krátkých sukénkách
ale vršky už budou včas ukryty
do podzimního huňáče

… a pak si řeknu
že to nemá cenu
chodit ti odpovídat právě teď
kdy sama nevíš
a neumíš se rozhodnout
vždyť ještěrce pod svetrem až po kolena
je příjemně a sladce
jak spokojené panence ve svém pokojíčku

a potom hbitá princezna dostane chuť
na básničku
a tmavé pichláky očí začnou být
sebevědomě teatrální

vždyť patří úspěšné dámě
podnikatelce kerné
které každý cvrček v krabičce
rozehraje louku večerních doteků

a na ně zbude jen houpající se hladina
ledová její španělská sahara

mám snad já ulovit sebe na led
a vláčet se s ním po kamenité pláži
když už je zvána
ať přijde pro slunce ?

smích že mé slunce je chladné jak jitro
zamčené v kůži v níž se nemusíš bát
přiléhavých roztávání


ale teď
kdy už jsou mé nohy ze stébel
zůstávají

jitřní ledy ve vlnách v moři dálek
a tvé střepy komentářových proseb
vidění jak bys rád

pozdravy
pro srdce

nechávám plavat bez toužení
bez příslibů
pro nebe v opuštěném sále
aby smutná ještěrka neztratila ocásek
že jsem ji měla ráda
u nylonových rozechvění

ale ty jsi je nechal v černých kozačkách




její dunění
za trojitým sklem
se zastaví
černou hmotou chladu

máš pevnou obuv
bude amorfní noc
co neukáže hvězdu
Autor J's .., 17.10.2023
Přečteno 102x
Tipy 10
Poslední tipující: IronDodo, šerý, Psavec, Pablo Kral, Ophelia81, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

originální a pěkná básenka ... ST*

17.10.2023 16:41:27 | Pablo Kral

... ona ještě neví, co se v noci začne, ale ať to srdce tuší :) ...a já už jen děkuji*

17.10.2023 17:03:14 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí