Přikryj se & Spi

Přikryj se & Spi

oblečen v posteli
dýchám do rukávu mikiny
abych aspoň na rtech
udržoval teplo snů

včerejší setkání
svítilo lycrou na vlákna
v obklíčení nohami
hledělo do lesa

mohl za to jenom polyamid
že jsi zůstala ležet
básnířkou přes okraj postele
aby rozvolněné vlasy
dotkly se jemných šimrání
bílého koberce

znělo to

jak péesko milostného inzerátu



tik tak
ticha na rtu

na malém stolku čajová svíčka
zaplašila stíny večera

za oknem vítr popoháněl
podzim dlaněmi

javorové listí těl

vířilo pro cizí kroky

ale my ?

tak jak …


toužili si být blízcí
a pak jsi šeptala
že mi něco ukážeš
a toho jsem se bál

zaplatit za marné čekání
jako bys to chtěla dělat
až pozdě v noci

slíbil jsem ženě
večeře mám rád v sedm
prosím
přesně v sedm

a teď už jsou
malá i velká ručička
na sobě

přikryj se a spi
Autor J's .., 22.10.2023
Přečteno 118x
Tipy 15
Poslední tipující: Anfádis, Iva Husárková, IronDodo, RadekČ, narra peregrini, Psavec, Helen Mum, Ophelia81, nehledaná, Žluťák, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ráda jsem četla Tvé řádky :)

22.10.2023 21:05:22 | narra peregrini

já Tvoje rád také :)

22.10.2023 23:26:20 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí