Zámecká slavnost

Zámecká slavnost

Anotace: ... když potkáte dívku v modrém...

                                                     Zámecká slavnost

 

Sytou modří hořec hoří

na nádvoří zámku.

Husté dlouhé prameny

vlají ve vlahém vánku.

Byť blízko, přece daleko

svítí dvě studny temné

a pod nimi se růží vlní

rty tak měkce jemné.

Tu krásu, které odolat

lze vskutku jenom stěží

jen umocní pár ladných rukou,

jenž v klíně tiše leží.

A oči, co by klouzaly

se po té modři dál,

pak náhle cudně zastaví

a srdce přejde v cval,

když složí si ten portrét v celek

a náhle ví, že tenhle všelék

i s hlasem jako flétny trylek,

se spojí, aby každý snílek

měl pocit, že tu dechberoucí krásu

přinesl anděl z nebe,

pro jeho věčnou spásu

Autor mravenec, 22.10.2023
Přečteno 85x
Tipy 12
Poslední tipující: Anfádis, šerý, Fialový metal, Žluťák, Psavec, Lexi, IronDodo, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí