Láska je krásna

Láska je krásna

 

Láska je krásna,
láska je čistá a jasná,
keď sa dvaja majú radi
však smútok je, keď jeden zradí.

Láska je ako rieka,
nikde začína, niekam vteká
láska je ako trblietajúca sa hviezda
dokiaľ nespadne z hniezda.

Láska sú aj muky
láska to sú tvoje ruky,
keď kráčame v diaľ
občas tichý žiaľ.

Láska to sú tvoje pery,
slzy, keď sa šerí
a domov odchádzaš neiste
spomienky zlatisté.

Nech sa našej darí,
zasadíme ju z jari,
ako zrno klas,
či už nie je čas.

 

????

Autor IronDodo, 30.10.2023
Přečteno 112x
Tipy 17
Poslední tipující: Marťas9, cappuccinogirl, Psavec, RadekČ, o3_gambit, kozorožka, Žluťák, mkinka, Anfádis, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Láskyplná báseň. Kouzelná slovenština. Díky za sdílení :)

30.10.2023 07:57:15 | kozorožka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí