Ecce bona praeda

Ecce bona praeda

Anotace: Hlad mívá velké oči

Ach ty liško berberská, ach ty zlatá lasice,
to pro vlastní svou potěchu ty mi šaháš na srdce?
Jsem tobě jen zpestřením, zakázaná malvice,
zatnutá pěst nebesům, nebo snad mám na více?

Ulovilas svoji kořist? Nakrmila jsi svůj chtíč?
Nebo jsem teď zkyslý hrozen, nevyplatitelný kýč.
Být vránou co naletěla? "Chceš-li nežít v tichu, křič!"
Blázen jsem, však jak jsem chtěl, podávám ti vlastní bič.

Dávno je má myšlenková, má ideová logie
že Boha musí pobaviti mé soustavné alotrie.
Proto lezu tam kam nemám, život je komedie.
Ecce quam bona praeda, když lví zuby okukuje.

Umím v tom tak taky chodit, mám kurz improvizace,
nechci padnout, tak jdi se bránit, mobilizuj své šance.
jako válka žabomyší, i tato dlouhá nebude.
Když hledáš kořist ujisti se, že nemá oči na zádech.

Autor Ovaleš, 03.11.2023
Přečteno 117x
Tipy 12
Poslední tipující: Veru, Alala, Sonador, Žluťák, mkinka, Guldrun, Fialový metal, o3_gambit
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezky se čte, líbí se mi!

05.11.2023 05:06:44 | Alala

Báseňka je povedená...ale top tady je pro ccino jasnej...ideová logie...to je super... to si přidávám...do svýho slovníku

03.11.2023 10:00:18 | cappuccinogirl

Veľmi sa mi páči.:)

03.11.2023 07:42:28 | Guldrun

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí