flow ::bez názvů:::

flow ::bez názvů:::

… zase čekáš
doktorky zahalené pláštěm ?

štíhlosti šťavnaté
zavlní se
a v záňadří se rodí

flow

::bez názvů::: se těší moře na sůl

ale ještě nemůže být vpravdě polapen

uvržen do tmy

když svítí dívčí chodidla

přichází z bouře

z domova slunce
kde smíš
ulehnout na palubu večerní lodi


… a ty bys rád rozevřel hladinu
v podkroví
za městem kytar
vzlétl
zahlédnout aspoň na vteřinu

…....


… ale co

když smáčí zvuky pro rodinu

vábí

jenže ona už zná
už ví kdo nelhal v mrazu tichům


a pravda bolí víc než vymyšlený břeh

bolí ta bezbřehost ?

ví vlnky

nejdou
ladit dech
a pod vodou stonky
nesají drinky hvězd

nenech si pro bublinky
z prstu
plíšek svléct

trsátko snu z parku
rozestele
podmořské postele
rozehraje šáňo
políbí ti ruku ale …





° tak přece ještě dnes dokážeš
° prsten času
° vzdálit v samotě aspoň na pelest
° že intimní kmit je blíž ?

až když usínáš
chci drze tasit déšť ?

° víš déšť ?

za deště se skvěle spí
nebo šeptává dívce u kina

° ty máš podzim ?

v barvě lunaparků
těšíš kde mládí meze protíná

° náhodou zpěvem nebdíš ?

i pro mě pro šelest

' prosím ?

však jenom na sklo
než obejmou nás jíní zimních zákoutí
víš
nerad prosím cizí slzy
a vločky ještě nejsou k mání z deště

' ach deště
° víc zarmoutí sluneční absence



odpoj se
bojovně se ztratím
s melodií prchám od lítosti
jsem kovboj bez soucitu
jsme jako jantarové duhy

samá slunce
mosty

a bez tvé esence

a vítr na sklo pouští bubnující noc

a přece bych tak rád

cítil že ty jsi tu !

::bez názvu:::

že všechno již jde

ale jen pevný břečťan je zelený lodivod

hej listopáde

u šípku not

já už chystám laso

zastav slečnu

myšlenek

i cizích slov

ne jak někdo v přítmí

rande

stop

ne jak j apostrof …
Autor J's .., 07.11.2023
Přečteno 119x
Tipy 11
Poslední tipující: IkkarisKa, narra peregrini, Psavec, RadekČ, šerý, Ophelia81
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je koncert... na Tvé se vždy těším... jak to naše modré literské moře... na sůl :)*

08.11.2023 19:20:23 | narra peregrini

nnn jen aby... a tak :)děkuju Ti pěkně*

08.11.2023 23:07:25 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí