Snům láme vaz

Snům láme vaz

Anotace: Báseň z přítmí rána a probouzení se..... a nebo jsme umřeli a sen byl život?

 

Snům láme vaz

 

Zvoní zvonky stříbrné

Cítím tvoje dlaně

Slyším jemný smích

A přitom někdo

Maže stopy v závějích

Za horou, kterou sjíždíme

Na saních

To celé se do mě vpilo

Přítmí přesmyčkou

Léto nastolilo

 

Proud myšlenek a vizí

Nepřebrodím v zemi cizí

Chci dopředu

A potom zase zpátky

Perly nabírat

Než odejdu skrytými

Zadními vrátky nebo

Zůstanu o trochu dýl

S motýly nasaju pyl

Než vítr rukávem rozmaže

 

Mou slast

Tu zvláštní slast

Na stole budík

Snům láme vaz

 

Snům láme vaz

 

(Hanuš Šparlinek, 7.12.2023)

 

 

Autor Hanuš, 07.12.2023
Přečteno 84x
Tipy 15
Poslední tipující: martinaV, Marťas9, Fialový metal, mkinka, Žluťák, o3_gambit, Jupiterka, cappuccinogirl, Psavec, Sonador, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí