chybí nám doteky

chybí nám doteky

zanecháváme stopy
ale málokdy jejich jména

říkáme deště
místo vcítit se srdcem
a stručně
prší

víš elementy deště znají cestu mraků

ale my do mraků jdem
a říkáme si že bude hezky

když prší zmoknem

a o kapkách sušíme se

ale co když jsme také kapkami
co když jsou rozličné
rozmanité
že nestačí jenom říct že prší

můžeš se dotknout pestrých okamžiků
nenápadných radostí
tak prosím neuvadej mi tak ledově
v plaméncích polibků
tak sama
básnířko
má tajná lásko

máš rosy na zápěstí
a v nich poddajně svou esenci

jen se přitul pod deštníkem
pro synchronní krok
a okolo zazní
lijavcovo kluzké zrcadlení
Autor J's .., 12.12.2023
Přečteno 123x
Tipy 18
Poslední tipující: Sonador, Iva Husárková, RadekČ, šerý, Psavec, Ophelia81, Fialový metal, narra peregrini, Žluťák, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dotyků je fůry a padají nám z hůry. Jsou někdy v lijavci neůprostné. Baží, že nám smaží. I ty otisky ojedinělé "semtamtové."
Povedená práce. Líbí se mi to*

12.12.2023 16:50:28 | šerý

ještě, že můžeme se dotknouti pestrých okamžiků :)* skvostné čtení.. pobrala jsem si plnými hrstmi u Tebe :)

12.12.2023 13:54:42 | narra peregrini

Velice pěkné.

12.12.2023 13:39:37 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí