cituněmí

cituněmí

v zátylku tíhy nebe

nenarození

ne be

tak neobjímej

nebreč

kde je neduha


nepomůže sváteční kuba

nepomůže hudba ani svatá mše

přesto ne

nenechá tě bez verše

v kostele slov neslunce

se sejdem v slzách jen my dva

póly bolů

nespojení

ne louče mi

v nesněžení zkratovaní

bez naděje nedějoví

.
cituněmí
.




nevánoce budou

prašť jako uhoď
rov jako hrob
jen ta bolest bude světlo křičet
aspoň že postel mám hergot
a u kamen osudu
tak není třeba svíček

nevánoce budou

jak nesejdeme se
nežije mamka taťka brácha
a já ve tmě budu ležet
a mluvit se smrtí
že nepřijde mi plachá

nevánoce budou

bílé jako bída

žádné …

… rozzářené oči
… básnířky
… hřání od srdce za oknem

nevánoce budou

prázdné
bez andělů
bez hvězd

amen

a žádné podkovičky rolničky
ani přání lásky
cukroví také nezavoní
a ten shnilej citron
bude nejspíš měsíc
tlít pod listem co vítr vzal
daleko od jabloní
Autor J's .., 20.12.2023
Přečteno 116x
Tipy 24
Poslední tipující: IronDodo, Sonador, Iva Husárková, narra peregrini, šerý, Maze, cappuccinogirl, CULIKATÁ, RadekČ, Žluťák, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ach jo!

20.12.2023 22:36:09 | šerý

:-(Vánoce o samotě jsou bolestivé, alespoň, že je tu modrá pohádka...Hezky smutně napsané..

20.12.2023 18:25:20 | CULIKATÁ

Báseň je plná samoty, pláče a volá...

20.12.2023 16:22:11 | Helen Mum

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí