Láska a Život

Láska a Život

Viera a Láska sa Života pýta:
Ty Život odomkneš aj tie púta?
život je aj Hnev, vraví však Život,
a kde je Hnev, tam býva aj Clivo.

Clivo sedí hneď vedľa Dychtitivo?
pýta sa Láska ticho Náruživo.
Láska si blázon, vraví Náruživo,
Dychtivo nikdy nemal rád Clivo.

Dychtivo vždy miloval Lásku,
Vieru a Život mal len vlásku.
Clivo a Hňev ju majú za Sázku,
Život snáď, však stretne tú krásku.
Autor RoTa, 10.01.2024
Přečteno 105x
Tipy 5
Poslední tipující: Psavec, Žluťák, Anfádis, IronDodo
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pekný námet a rozumiem prečo tak píšeš a vôbec mi to nevadí a teším sa na ďalšie basne

10.01.2024 18:10:16 | IronDodo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí