Na šedé pusté louce

Na šedé pusté louce

Anotace: Stýská se...

S oři smutku přijel kočí,
za vraníky pláče kraj,
černá hříva, prázdné oči,
peklo je těch koní ráj...

A druhého dne z rána,
tělo mé halí chlad,
černý havran a černější vrána,
vidí slzy,kolem srdce vinut teskný had.

Mně smutno bez lásky,
jak růži v bodláčí,
na šedé a pusté louce.
Jak vodě mezi ledy,
kde mráz omráčí.
Jak fotce mezi obrázky,
tak cizí je to prostředí.
Smutno jak batoleti mezi dědy...
Nechápou, co nevědí,
co je míti strach,
co obávat se a míti rád...

Tak cítím sám,
jak v plotě kůl,
kolem prázdna je teď víc,
na radost mou svět vzal hůl,
avšak mě nezastraší nic.
Smuten a přesto radost v mimice,
já myslím na Tebe,
přečítám v radostné kronice,
kde život píše,
že uvidím Tě lásko zas,
uslyším Tě zas!
Ale teď již tiše...

Pomalu půjdeme spát,
dobrou, něco hezkého nech si zdát...
Autor Bojador, 02.04.2007
Přečteno 494x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

No je to pěkně zahalené to černého plátna, ovšem černější vrány??? no bílá bělejší prádlo čistější :o)))

04.04.2007 19:46:00 | Pavel Kotrba

Nemám slov...ttohle ani nepotřebuje slova....je to dokonalé a tak opravdové samo o sobě

03.04.2007 20:42:00 | Haydée

Líbí se mi, je taková opravdová

02.04.2007 21:49:00 | jiljovský

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí