Dotek očí a duše

Dotek očí a duše

 

V kouři a ve vlnách z černi

vidím jen modrou, tak průzračnou, tak krásnou.

Skrze kůži, myšlenky a tělesnou schránku

do duše, hluboko skryté, proniká.

Nikdo neví, kde její sídlo se nachází

- jakto, že ty ji vždy najdeš, zahlédneš? 

Každý na druhé straně mostu stojíme, ale spojeni jsme jím.

Dění a okolí horizentem jsou, tak vzdáleným. 

Hluboko pronikáš, tak hluboko se díváš...

a já se ztrácím, rozplývám,

až splynu s tebou v ranní mlze 

a dopadneme na trs trávy jako rosa, 

ten drobný oceán, 

ta nekonečná modř, tak průzračná, tak krásná...

 

 

Autor Dáma z kavárny, 23.01.2024
Přečteno 139x
Tipy 16
Poslední tipující: jort1, Anfádis, enigman, Kan, cappuccinogirl, Ondra, Psavec, Žluťák, o3_gambit, BArBArKO, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí