Ustavičný film mysli

Ustavičný film mysli

Anotace: Insomnie, krmená doznívající kocovinou, kulturní večer na kafaře visící v nočním rozjezdu. symbolismus. zatajené obrazy.

 

,,křehčí než klid mysli.'' Pomyslí si. Slib mi. 

Snĕní jako kdysi. O ženách. Mužských touhách. 

Horečnatý práh. Zahalen. Do ustavičného filmu mysli.

 

Nĕkdy jej zavine. Paralyzující zášť vůči stínu. Jakoby cítil minu.

V šeroprázdnu. Uchýlil se ke krádeži. Na svém vnitřním nepříteli

 ,,když jsme sami sebe láskou tkvĕlí.'' poetizuje na vahách. 

 

váhavĕ se staví. ke strouze ze žahadel. nejasnĕ slaví 

slast k touze. pociťovat se znovu. nejtvořivĕji z neřestí. 

ustálenĕ kříží významy. v nestejnorodých tmách. 

 

---

opilí touhou. ořechovou pálenkou. pivem horňáckou loukou.

ze křtu kvasu přátelství. hovorem o kočičím vesmíru.

pacičky slabik ma míru. 

 

její ústa a její mládí. mĕ ustavičnĕ svádí. ve filmu mysli.

stvoření ,,pojď v přidružení.'' 

zmar bolest z prázdnoty. bílý šum mlčení. 

 

znovuzamilován do vzpomínky. jako šelestivý vjem. 

prší chlad z noci. a dívky z obřan. září mi před očima.

lesklá krása vzpomínek. vadne jako umírající nádhera oblohy.

 

vlohy nezemřely. básnĕ setkvĕly.

v brusný plod 

bezesné noci. 

 

 

 

Autor Happyyz, 28.01.2024
Přečteno 83x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, enigman, cappuccinogirl, Psavec, Ophelia81, Anfádis, Fialový metal, Žluťák
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vychutnal jsem si...

28.01.2024 15:46:48 | enigman

Tohle je zas jedna velká Happy nádhera, i když je spíš do vzpomínkovějšího bolava...ale ne zas tak moc, myslím, že ty misky vah jsou vyvážený až tak, že zírám... Tvý vlohy, příteli, jostojistě nezemřely, aspoň ne ty psavý. Nádherně jsi svý pocitovo zabalil. Do zajímavejch přívlastků a spojení, který je radost číst, ne číst, spíš...poznávat...bo takový to "Mě těší, rád jsem vás poznal" se sem teda hodí moc.Aspoň já bych ti něco takovýho řekla stopro, hned jak bych sňala pomyslnej "klobouk dolů" před tebou...
Hezkej den... mnmě jsi ho udělal, já ti ho přeju:-)*

28.01.2024 14:18:54 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí