ZLOMENÁ KŘÍDLA

ZLOMENÁ KŘÍDLA

už není tu se mnou více

není tu anděl můj strážný

skomírá víry mé svíce

sama vím, jak je to vážný

 

anděl jen bezmocně shlíží

zdrcený – ze svého sídla

ví dobře, jak mě to tíží,

jenže má zlámaná křídla

 

nestřeží více mé sny

nestřeží víc už můj klid

stíhaj mě příšerný dny

v nichž ztrácím chuť nadále žít

 

padlý anděl nemůže

nemůže mě chránit

stěží už mi pomůže

tak kdo mě bude bránit ?

 

kdo zabrání mé bolesti ?

kdo utiší můj žal ?

kdo vyvede mě z neštěstí ?

tak jak to bude dál ?

 

domněnky že přece, snad….

že není snad všechno tak marné

že někdo má trochu mě rád,

že období nastane zdárné

 

touha a sny spolu splývají

čeká mě nelehký úkol

hezké sny už se mi nezdají

hrůza je uvnitř i vůkol

 

zraněný anděl se bojí

bojí se o mě i o sebe

křídla se stěží mu zhojí

nemůže vrátit se do nebe

 

a jak tu tak bezmocně leží

své síly postupně ztrácí

dny, týdny překotně běží

a zlé časy zase se vrací

 

anděl už marný boj vzdal

teď tedy na mě je řada

jen on tuší, co bude dál

smutek se do duše vkrádá

 

už nemůže strážit mě víc

už mě víc nemůže vést

nezmůže už vůbec nic

nechal mě na jedné z cest

 

už nemůže ke mně se přidat

nemůže zabránit krachu

neradí, kudy se vydat

nechal mě napospas strachu

 

samota – to je můj osud

samota – můj věrný druh

byla tu – a je tu dosud

je to můj zakletý kruh

strach můj jen nadále sílí

je udatný, nezlomný, lstivý

a anděl můj, anděl můj milý

mě opustil – už není živý

 

svým zlomeným křídlům podlehl

bez křídel nemoh dál žít

krutý žal na mě tím dolehl

s ním zemřel můj vnitřní klid

 

naposled k nebi jsem vzhlídla

jeho modř slábne a šedne

i já mám zlámaná křídla

tak kdo mě z prachu teď zvedne ?

 

nikdo víc – je to můj osud

v samotě, prázdnotě plout

žila jsem naivně dosud

teď už vím, kde je můj kout

 

ne nemám v své duši čisto

kéž mohlo by vše jinak být

však vím už, kde je mé místo

a s tím musím nadále žít

 

ne – není to lehké – ne, není

i dno se mnou nyní se boří

konec je radosti, snění

a jizvy se na srdci tvoří

Autor VIOXX, 04.03.2024
Přečteno 84x
Tipy 10
Poslední tipující: cappuccinogirl, Pacik, enigman, Marten, Žluťák, Psavec, mkinka, Chane
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je...

04.03.2024 19:04:42 | enigman

...stálo za to dočíst do konce...;-) tak Lermontov měl démona a ty anděla...

04.03.2024 18:39:19 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí