Na břehu

Na břehu

Na břehu jezera potichu sedím,
Do mžitek vody zasněně hledím.
Sleduji hudbu co světlo hraje,
Uprostřed modrého království kraje.

Dopadá ostře, jemně se vrací,
Maličtí ohniví duhoví draci.
Každý z nich zpívá slabounkým hláskem,
Co spojen je s nebem tenounkým vláskem.

Do chrámu ticha padají zvolna,
Třpytí se přitom jak zrnka solná.
Vytváří obrazy, barvy a stíny,
Jež nezvládne zpodobnit kdokoli jiný.

Hladina klidu zrcadlí tebe,
Růžově zbarvené překrásné nebe.
Odrazů paprsky nesměle stojí,
Narušit okamžik krásy se bojí.
Horko a ticho je nad klidným krajem,
Nad naším malým, překrásným rájem.
Autor DaweAg, 09.03.2024
Přečteno 102x
Tipy 11
Poslední tipující: mkinka, Kompik, Marťas9, Psavec, Kan, Žluťák, cappuccinogirl, Emily Říhová, Chane
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ráda jsem na tom břehu chvíli poseděla s Tebou... díky a přeji krásný večer

09.03.2024 21:08:19 | Emily Říhová

Díky, jsem rád, že se líbila

17.03.2024 23:22:53 | DaweAg

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí