v našem domě se nesvítí

v našem domě se nesvítí

myslíš že existují nepřenosné transporty?

jen rdění



po neúspěšném lovci
chodí noci

duch mého já se svým splínem
doufám
že tě nepotkám
lásko
že se minem

po úspěšné noci
chodí básníci na měsíci

a pel veršů padá
do šedivců
kteří brání trávě
dorůstat

stejně jak na mé hlavě

sice házím blesky

potírám gelem
a hladím žiletkovým strojkem

ale pro jistotu
dnes nasazuji černou čepici

a láska mě nepozná

ta ani neví že jsem

i kdybych čelem házel prasátka světla

a proč?

protože jsi namířila zrcadla do vesmíru

podaří se mi alespoň s večerem
připlížit podél zdi
kam napsala krátkou báseň naše zmizelá srdce?

vracím se po pár dnech
nočního života
zadními vrátky do zahrady

vracím se od krchova

v našem domě se nesvítí

a to už už jsem chtěl vzít setmělé zemi petrklíče
zvonící neslyšným jasem na poplach
když jsem zakopl o svůj kříž
a tvůj vzpomínkový dar

pamatuj muži bílá růže se chvěje

promeškané milování dá náhrobní kámen

přitom já jsem ti přinášel červeň
v první moment
kdy jsi mě zahlédla

měla jsi horkou líc od lásky

opakuji si co vědí i rašící lístky jabloní


počátky jsou zapomenuté navždycky

viď měsíci
Autor J's .., 20.03.2024
Přečteno 69x
Tipy 20
Poslední tipující: Jan Kacíř, jort1, IronDodo, RadekČ, Anfádis, Žluťák, Chane, Iness, Psavec, Sonador, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to neřeší ani velký třesk

22.03.2024 08:29:39 | jort1

píše ti to čímdál líp!*

20.03.2024 21:41:18 | Sonador

Ukládám si do sebe...tvé:-*

20.03.2024 21:40:54 | cappuccinogirl

Umění pocitů a smutek.

20.03.2024 21:30:33 | mkinka

"pel veršů padá od šedivců"... nádhera obraznosti *

20.03.2024 21:18:35 | Ophelia81

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí