ztracený

ztracený

bludička mě kostí vábí
chce ať v lese
zabloudím

rudý vřes je její měsíc
a má příchuť
jeřabin




poslední

milý havránku
co čekáš ve vánku
až bude slzičky vát
pojď ty můj osude
co po nás
co zbude

vítr z hor?

rozvolněným copánkům začne se ptát

na duši
bludička už tuší
zamává dlaničkou ať
nepošle hubičku tajům

ve svíčku

uhořím

pomněnkové tóny studí
a ty

nic necítíš



ne já se nezeptám
co chtěl bych znát


její stín


chodí sama
chodí rosou
jestli by rád něžně bosou


snad

zeptá se havránka
v mlhavé noci beránka
zdali jsem láska volná

však patřím-li jinému
vyzpívá ozvěnu

louka dál je němá

plaménkem v červeni
přimkne mě k bloudění
jaro mých loučení?

vždyť víš je před srdcem

chce ať jsem

jen jemně nevinně
cizinko na klíně

kde býval jsem havránek
jaký? ví i dlaně

už nejsem studánek

ať vítr teď zapěje
slzičky naděje

ne já se nevrátím a to víš taky

prší tam a radši sám v soumraku …


vtom bludička se mění v lese
krev jsi a vítr nese
podmanivou vůni panenského hněvu

ani nedutám
ať neví jestli mám rád

a už znáš černovlásku

bianco děvu
ztracený havránku?

ztracený básníku co bdělým smutkem tišíš hlad

vzpomínky na lásky
pomněnkové košíčky s černou krajkou by měly
zakázat



dnes noční můrou létávám

ztracený

kéž srdce nepozná nikdy soužení
Autor J's .., 02.04.2024
Přečteno 68x
Tipy 19
Poslední tipující: Jan Kacíř, IronDodo, Iva Husárková, Anfádis, jitoush, jort1, cappuccinogirl, Žluťák, Ophelia81, Sonador, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná.

02.04.2024 12:53:14 | Žluťák

Tvé básně oslovují a zdravím.

02.04.2024 10:39:25 | mkinka

a jaké by bylo bez poznání?...

02.04.2024 09:02:22 | enigman

děkuji za pozastavení se s otázkou*

02.04.2024 10:35:20 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí