Tulipány a samota

Tulipány a samota

Anotace: Romantika 2024

Už je to dávno,
co kytka
kvetla
na mých rtech.

Tíha a povzdech.


Jdu kolem temper
a oči kloužou do ráje,
kde slast
se v počátku lesku miluje.

Příroda dá odstíny přírodní
a mile ba krásně očistí.

Barvy sní.
Dvě těla malují.
V souostroví
propadlých tužeb
i bezradných dní.

Kde my?


Nicota bez vzkříšení.

Já vím.
Souhra nenastává.
Není propojení
a únik propadů
bez přacích návratů.

Smutek bez přízně doteků.

Kde je ta kytka,
o které jsem chtěla psát?

Uvadla.
Lidské tělo není automat.

Jako krása nechce být sama.

08.04.2024
Autor mkinka, 12.04.2024
Přečteno 79x
Tipy 37
Poslední tipující: Misha, mravenec, Karolínka, IronDodo, Paulín, Chane, Marťas9, Marten, Ondra, cappuccinogirl, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná, mkinko, ale ten název by zasloužil čislo, básničku s názvem Tulipány už tu jednou máš;-)
Dobré ránko:-*

12.04.2024 07:56:44 | Žluťák

Máš pravdu, později u počítače změním.dekuji za nápad.

12.04.2024 08:15:37 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí