padáčky bzukotu

padáčky bzukotu

proč májíčky odkvétáte?


kouzelník
i s bílými králíčky

u básnířky s cukrovými pantoflíčky

jde cestou ze špitálu modrásků




a tolik marných padáčků citu

mizí v řece za světem slzavým!


probouzíš mouchy pavoučí vteřino!?

proč si mě omotáváš

kdo má čas pro lásku

jsem sám

a stále odcházím

jsem hvězdář jen váš?


odpovězte

vy májíčky plující ještě ve vodě

proč kvítka dívka poslala do daleka
a teď za nimi hledí

a čeká a čeká


že nedočkám se máje?

slečno!

žábo!

kolik je hodin?


ptá se mě konec života nebo pramínek na loukách



já srdce rozbrečím?


vím

už mám letět s padáčky

kde slunce
i kde stín

bohužel jsem těžký smutkem

čekám na vítr

až přijdeš

dám ti jenom padáčky ze svých pavučin

jsem trhan
a hladovím

a když mě zříš přejdeš

také budu dělat že tě nevidím

s padáčkem

jde pouhý pavouček

proč
velká masařko bzučíš a bzučíš…
Autor J's .., 14.04.2024
Přečteno 61x
Tipy 14
Poslední tipující: jort1, CULIKATÁ, Iness, IronDodo, Robin Marnolli, Psavec, mkinka, cappuccinogirl, Ophelia81
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jsem těžký i bez smutku

17.04.2024 11:06:57 | jort1

Jo, tak tohle jsem si přečet rád...

14.04.2024 22:24:47 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí