Neviditelný Číňan

Neviditelný Číňan

Anotace: Listí deštěm smáčený, břízy vánkem ohýbaný a šedý kruhy v kalužích, kreslí Číňan tuší, má štětec ze slámy, pár tahů a na plátně jsem my, rozmazaní já a ty

 

Listí deštěm smáčený

Břízy vánkem ohýbaný

A šedý kruhy v kalužích

Kreslí Číňan tuší

Má štětec ze slámy

Pár tahů

A na plátně jsme my

Rozmazaní Já a Ty

 

Kdo to vidí a kdo ne

To záhadou zůstane

 

Miluje život

Tu melodii z miliardy not

Záhady, sny a bouře

Mu vždycky přijdou vhod

 

Stékají ulicí

Zlatý pyl a jarní deště

Nazujte sandály

Ven poběžte

Zahoďte tíhu a všechen svár

Číňan na kůži kreslí

Tao a vzácný dar

 

Kdo to vidí a kdo ne

To záhadou bylo, je a zůstane

 

Miluje život

Tu melodii z miliardy not

Záhady, sny a bouře

Mu vždycky přijdou vhod

 

Možná se ti líbí 

Tahle kresba

Potom si jediná ze sta

Miliard 

 

(Hanuš Šparlinek, 20.4.2024 )

 

PS: Napsáno z nudy, že celý den pršelo, ale naštěstí mi kamarádka Tutuk poradila skvělou indonéskou hudbu)

 

 

 

Autor Hanuš, 20.04.2024
Přečteno 35x
Tipy 6
Poslední tipující: Sonador, Žluťák, zase já, J's .., mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak tu tutuk na něco pozvat
a rozmazaní nudou nebudou v dešti
srdce je zaostří a začne milovat*

20.04.2024 20:53:37 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí