kdy padají hvězdáři

kdy padají hvězdáři

schůzka před hvězdárnou
a ty cestou městem
přemýšlíš nad účesy

na mostě fouká

v rybě mě vídáš mezi vlnkami

ale až za týden
protože to bude pozorovatelná
májová konstelace

a básník

i počasí už nahodilo udici

paprsky odráží hladinu tvého snu

někdo by ti měl mávat

před očima

jenže ty zas vidíš mě

neslyšíš je

třepotavé lístky na průsvitné blůzce
ti mají připomenout
zapomenout deštník

v zrcátku z šupin jsi mořská panna

ale účesy v povětří budou až za týden!

teď nezapomeň dalekohled!

od louky víš kdo se zajímá

nebo budu hledět na vlasy
na pastelové rty
ale do očí ne

ty jsou pro hvězdáře dole


já budu koukat k labuti v mléčné dráze




* a je to tady

* náš den

* na večírku před srdcem nové obzory rozevře květina

* společná nebe
* kde padají hvězdáři
* zejména ti kteří vůbec nezáří




* máš?

* překvapeně prohlížím si spokojeně
* muzejní exponát

* nezapomněla jsi!

* takže ti díky a už musím do hvězdárny pozorovat

útěky hvězd
Autor J's .., 29.04.2024
Přečteno 62x
Tipy 19
Poslední tipující: Sonador, Kan, RadekČ, IronDodo, Iness, Anfádis, Psavec, jort1, Marťas9, cappuccinogirl, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

už se dívám daleko i bez dalekohledu

29.04.2024 12:59:38 | jort1

a co tam je v dálce?
já už tu optiku nemám ale to snad tolik nevadí...
jen jsem si tak myslel
že si třeba láska vzpomene právě dnes*

29.04.2024 16:06:10 | J's ..

Pěkné obrazy, silná emoce i bolesti samoty a to vše je poskládané v tvé formě jako lístky na jarním stromě v tahu čtivých slov.

29.04.2024 09:36:48 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí