průvodce snů

průvodce snů

na dnešek mě vracel rodině

byli tam všichni

mohl jsem se setkat s blízkými
kteří odešli

pokračovat děj událostí
které se nestaly
a přesto v jiné dimenzi to jsoucno
cítilo můj žal jak máj

přítomnost však nezměnila moji samotu

hledal jsem bedekr u stánku se zmrzlinou
u obchodníčka s úzkými uličkami
ze šperků

nikdo nevěděl proč jsi nás opustil

čím jsi byl ukončen

pocit žes mohl tu být

šel mé kroky městem plným jazzu

na stanoviště buněk na horách s vyvráceným oknem

kdo zůstane poslední
ponese dveře odpovědnosti na zádech
nebo sem dojdou úřední modráci

tím oknem z vrchu jsem viděl do zahraničí k slunci

ne nešel jsem tam

sešel jsem z kopce štěrkovou solí
jak jaro opouštějící hor

na náměstí
kde se mě ptali na jakou chodím poštu

to já vím

tak to podepiš

a věčný bol poneseš si po probuzení dál životem

životem svým už bez nich
Autor J's .., 30.04.2024
Přečteno 66x
Tipy 24
Poslední tipující: jort1, jitoush, Marten, RadekČ, Iness, Anfádis, Psavec, Marťas9, Tomcat, IronDodo, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

chodíme a chodíme

01.05.2024 11:10:17 | jort1

Citlivé.

30.04.2024 08:43:42 | mkinka

bylo to velice tíživé a se strachem...
ale nebyl tam sám protože i tam najednou ožili někteří blízcí*

30.04.2024 14:59:27 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí