zčernalé dny ořešáků

zčernalé dny ořešáků

kdybych já měl v míze dryádu
nebyl bych na jaře pozadu
žel mrazivý bodák mi život kamsi vzal
ale nenaříkám...

už jsem se vyplakal

*

sviť meči damokla

rampouchu visícím nad tvým srdcem

je zakázáno hřát
nit by se roztekla

ty bys promokla

a rampouch?

ten mrtvý šeřík by plakal nad tvým ojíněným tělem


nyň víc mrazte démoni

což nevíte vy básníčkové zženštilí

kdo v prvomájovém poledni
tmoucí cit dá ohni
dočká se kouře lásky?

ticho!

stejně zčernalé jsou květy ořešáků

lístky zkroucené
že můj anděl má černočerná pírka



a ty se ještě ptáš jak se jmenuje?

ty? chřadnoucí dryádo?

ve sněhu vždyť víš

já jsem dřevěný a dál nesviť

křestní jméno škrtne tvoje sirka

těšilo mě
zapalovat ohně
odvléci tě k hranici na horách
ne abych tě miloval

ale získal odměn

pár tvých slastných ach

dnes zčernalé dny ořešáků
i čarodějné tmavovlásky
ledově při omaku
zametají své slzy i srdce na dlažbách
Autor J's .., 01.05.2024
Přečteno 59x
Tipy 25
Poslední tipující: jitoush, Chane, RadekČ, Marťas9, Sonador, IronDodo, Jiří I.Zahradník, mkinka, Iness, jort1, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...Minulý rok bylo vlašáků dosti....tak teď bude pauza....co se dá dělat.....Ji.

02.05.2024 18:23:35 | jitoush

že nebudou se plnit cukrové figurky s vánočním přáním?
však co se dá dělat... v zahradě
malý ořešáček jabloň ještě chrání*

04.05.2024 17:01:01 | J's ..

co by byla Popelka bez oříšků...

01.05.2024 11:00:54 | jort1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí