Hádanka

Hádanka

Anotace: pokus

Požírán neznámým dravcem čas od času někam mizí.
Večer co večer pouť svou ve stejném místě začíná.

Pomocník noci neklidné duše černou tmou vláčí.
Jenom psí štěkot a žalostné vytí jej doprovází.

Stižen kletbou samoty po hvězdách zatouží.
Schován za mrakem lupiče ku práci vede.

Opilcům na cestu paprsky své posílá.
Bledá jeho tvář bývá barvou smrti.

Bílý míč tmavou oblohou se koulí.
Je svědkem procházek milenců.

Není důvod se ho vůbec bát.
Vždyť je to jenom a pouze:

Úplně obyčejný ,,měsíc"
Každý ho jistě už zná.
Autor Modrý Adept, 10.08.2004
Přečteno 741x
Tipy 1
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí