Bolest lásky

Bolest lásky

Anotace: Možná že to neni báseň...ale proč by se básně vlastně měli rýmovat....o))) Tak doufám, že alespoň někomu se to bude líbit. Díky za vaše názory.

Bolest lásky

Jak těžké je žít,
jak těžké je zemřít.
Co je však nejtěžší - je milovat
a milován být.

Kdo vymyslel dát dohromady muže a ženu,
dva tak nesourodé živly.
A čekat, že zvládnou spolu žít v klidu a míru,
aniž by se občas navzájem zabít chtěli.

Pošetilá je představa,
že láska všechno zachrání.
V určité situaci i ta nejsilnější láska nestačí k tomu,
aby spolu mohli dva žít.

Tak proč zažít lásku,
když ji nemůžeme mít?

Už od nepaměti lidé pro lásku umírali,
jako například v Shakespearově tragédii
o Romeovi a Julii.

Jak těžký je úděl těch,
co lásku poznali a
poté v jediném okamžiku ztratili.

Láska bolí a zraňuje srdce člověka,
když ho ten druhý odmítá.

Proč se lidé trápí ve jménu lásky?

Odpověď musí najít každý sám ve svém srdci.
Autor jjaannee, 15.04.2007
Přečteno 576x
Tipy 13
Poslední tipující: ilona, Duhová, strašidýlko-střapatý, Vlk v rouše, Kyle, anaH, Megalo'R
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Trápíš se, protože nepíšeš o lásce, ale o citech. Pravá Láska je věc vůle. Chci, nebo nechci mít rád, bez ohledu na všechny city a pocity. Láska souvisí s obětí. Dávat a nic nechtít. Těžké...:)Práce na celý život.

15.05.2008 10:05:00 | IvoMaria

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí