Spoutaná

Spoutaná

Anotace: Rychlovka... Vyjadřuje moji náladu... právě teď a tady...

Paměť je krátká, podvědomí zrádné,
vybavit si křivdy je velmi snadné,
vyplaví se s nimi i trochu hořký pláč,
neděkujem, není totiž zač.

Stačí, že den se nám zešeřil a zhas,
už nevidíme tolik světa krás,
na duši dolehnou pocity tíživé,
co tnou do masa - to je až moc živé.

Srdeční sval dostal pár zásahů sekerou,
nač dál si snít, když sny ti seberou,
rozlámou je jako kousky perníků
a naháží pod kolesa přehradních parníků.

Tak pomalu zabíjí se člověk - žena,
zvláště ta, co je láskou postižena,
malá osoba, bezbranná, svázaná,
okovy vzpomínek navěky spoutaná...
Autor prostějanek, 15.04.2007
Přečteno 394x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Moc pekna basnicka, jsi opravdu moooc sikovny a byt trochu jankem... vubec neskodi.

22.04.2007 18:36:00 | carodejka

... prostějanek nejsi ...

16.04.2007 07:39:00 | Marcella

Nádherné básnické obraty...

15.04.2007 22:03:00 | Bíša

Napočítám do tří a pak jsem si jistá, že zvedneš hrdě hlavu....holka, ty jsi Amazonka, určitě se nevzdáš jen tak!:)
a líbí se mi,jak píšeš...

15.04.2007 21:20:00 | Navire

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí