Zase něco o lásce, o tom citu prokletém

Zase něco o lásce, o tom citu prokletém

Anotace: Jak taky jinak, že? Takže pro ty, kteří mě znají, tohle je další básnička s obvyklou tématikou z "mé dílny". Pro ty, kteří nevědí, čtěte, poznáte...=)

Láska je kruté trápení,
kterou svět v zlou promění.
Láska je to, co nedá mi spát,
proto se musíme po nocích bát.
Proč ukázal jsi, co mohu mít,
v co srdce své mám proměnit.
Náhle vzal jsi zpět svůj slib,
zůstal pustý jak náš byt.

Dřív důvěru jsme hledali,
aby jsme pak shledali -
nemůžeme spolu být,
v jednom bytě šťastně žít.
Chtěli jsme osud pozměnit,
tajemství měli jsme si cenit.

Každý sám musíme teďka jít,
až přijde čas, já najdu tě -
vezmu zpět srdce zamknuté.
Nechci bez tebe již dál snít,
tak prosím -
nech světlo zhasnuté.

Neuvidíš- li kdo jsem já,
nebude ti vadit, že jsem zlá.
Až pak spatříš mojí tvář,
prosím, nezhasni zas tuhle zář.

Věřím, že tě láska bolí,
já jsem však ta, co se bojí.
Bojí lásky, odsouzení,
i když vím, že nad ní není.
Můj strach na okamžik pouhý,
proměnil jsi v silný cit,
Však strach, ten je dlouhý,
bude temný jak ten byt.

Nic v něm nezůstalo,
z bytu, ze srdce mého -
vše jsi odnes, vše jsi vzal.
Tak proč jsi mi to kdy dal?

Netuším...
Autor Mania Dardeville, 21.04.2007
Přečteno 331x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

O lásce se mnoho píše,
skutečná se chová tiše,
chraňte ji, vzácného ptáčka,
ať se nikdy nepomačká.

16.06.2007 14:36:00 | zzlatý

Co v "Knize osudu" je jednou psáno - lidem změnit, bohužel, není dáno. Moc pěkná.

22.04.2007 08:24:00 | Theara

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí