U moře samoty

U moře samoty

Anotace: vždy je naděje?

U moře samoty,
na břehu beznaděje,
v přílivu prázdnoty,
srdce se chvěje.

Na pláži krutosti,
v černém kočáře,
smrtka s radostí,
civí ti do tváře.

Nasednout k ní,
po nebi cválat,
to jediné se smí,
když není kam chvátat.

Slunce již zapadlo,
oblohou se hnát,
koho to napadlo,
do těla duši dát?

Šeď samá vůkol,
hvězdy bez jasu,
pak poslední úkol,
prohra bez zápasu.

Z nebe pod zem,
kde oheň plane,
již nikdy ven,
co má,se stane.

Jen jeden důvod mít,
když proti jich tisíc,
smět s tebou žít,
hledět zas na měsíc.

Vystoupit ven,
smrtce zamávat,
však přijde ten den,
kdy nebude váhat.
Autor barbar, 26.04.2007
Přečteno 415x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:o)

29.09.2007 12:24:00 | Bíša

duši do těla dát
nasednout na káru
všem se klidně smát
to dneska ke zdaru

duše když bez těla
černota prázdných dní
nic pak se nedělá
všechno se přece smí

tělo když bez duše
běha nám dlouze
chováš se hluše
umíráš pouze

05.05.2007 21:04:00 | mamina

...trošku těžkopádnější rým... spíš tak do brnění :-)
ale i tak nad průměrem Literu :-)

28.04.2007 10:45:00 | no

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí