Za severní horou

Za severní horou

Anotace: Když miluješ myšlenku

Za severní horou,
údolí s bílou mlhou,
tam,kde naděje nebývá,
v něm ztracena přebývá.
Paní se jménem mlhy,
kol pasu bílé stuhy,
ve vlasech květy malé,
snad kopretinou zvané.

Přijdu cestou jižní,
sám a zmožen žízní,
na nebi černá mračna,
co po duši jsou lačná.
Elfí dávnou moc,
vzývám na pomoc,
andělů křídel šum,
i všechen jejich um.

Bych pozastavil čas,
co plyne kolem nás,
pro poslední den,
po něm už jen sen.
Ten sen než přijde,
slunko za horu zajde,
jen spatřit tvář její,
byť třeba to neví.
Večernici sundat z nebe,
paní má,jen pro tebe,
v dlaně ti jí dát,
by mohla,tě stále hřát.
Autor barbar, 27.04.2007
Přečteno 381x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Fíha, tak Ty jsi takovýhle romantik...

05.05.2007 20:54:00 | mamina

...odkud jsi sem přicválal? Historický šerm...bych to tipovala .-)

28.04.2007 10:42:00 | no

Za milý počátek sobotního dne přijmi můj dík.
S pozdravem Judita :-)

28.04.2007 08:45:00 | Judita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí