Před usnutím

Před usnutím

Anotace: Takový je večer bez milované osoby...

Když tma se snáší nad krajinou,
moje duše zůstává,
stejně jako přes den není jinou,
stále sama, bolavá.

Večer se krátí,
vteřina za vteřinou utíká,
a ačkoliv práce je až nad hlavu,
síla a vůle dělat? - To mě se netýká.

Do postele uléhám.
Všude kolem všechno studí.
A ve chvíli, kdy peřinou se přikrývám,
první slzu polštář ztlumí.

Další slza padá,
a další, a další,
jedna za druhou můj polštář vlhčí,
noc je ještě mladá.

Jeden kapesník, druhý, třetí,
čas plyne,
myšlenky mi hlavou letí,
minuta za minutou se ztrácí,
hodina za hodinou hyne.

A pak, když poslední slza dopadne
a když poslední kapesník odhodím,
pak s relativní lehkostí,
do svého přemýšlení se ponořím.

Co bys jenom mohla chtít?
Co by to proboha mohlo být?
Vždyť všechno dělám jenom pro Tebe!
Já vynesl bych Tě snad až do nebe!

Myšlenky míjí, těžší a těžší,
odlesky lamp na okně jsou stále větší,
světélkují bíle, šedě, zlatě,
šeptajíce do tmy - lásko jeho, Miluje Tě!
Autor Merlík, 28.04.2007
Přečteno 356x
Tipy 3
Poslední tipující: Muriel, pennywise, excited
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jo, je to hezký

23.01.2008 00:08:00 | pennywise

Při poslední strofě mi skoro běhal mráz po zádech... :-)

10.06.2007 19:18:00 | MissLucy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí