Láska naruby

Láska naruby

Anotace: Když se nebojíš otočit líc pozlátka,vydíš pak jeho rub..

Láska naruby

Laní krásnou v tvých představách,
kdy čas o polednách se zastavil,
dříve než zhynula na márách,
padlý anděl pravdu ti vyjevil.

Láska nočním větrem skučícím,
v davu bezprizorních tančící,
nástrojem antikristovým mučícím,
pod tisícími ranami se svíjící.
Němými rty smrtihlava slovo křičící,
sekyrou zaťatou uprostřed čela,
jazykem vyrvaným líže oči plačící,
slizkou kuklu v motýla nezměnila.

Nejstarším žoldákem legie zkázy,
s králem nevidomých obcující,
v jedovatém oblaku nákazy,
na tělech malomocných se živící.
Vrahem zákeřným do očí hledíc,
pod maskou anděla nevinou,
tvář znetvořená se šklebíc,
bere svou daň povinou.

Zas v ní věříš a jen doufáš,
že křídla ti dá, života krásu,
celý srdce zjizvený jí dáš,
nechceš nic,než jeho spásu.
Autor barbar, 30.04.2007
Přečteno 521x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zas v ni věříš a jen doufáš,
že křídla ti dá, života krásu,
celý srdce zjizvený jí dáš,
nechceš nic,než jeho spásu.

Tenkrát i teď...a dokud věříš - žiješ...

05.06.2007 08:29:00 | Mara*

Ty se ale umíš krásně vyjádřit, máš můj obdiv.

05.05.2007 20:42:00 | mamina

To je síla!!!

04.05.2007 11:37:00 | Judita

No, teda to je něco!

30.04.2007 20:49:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí