Večerní šílenství

Večerní šílenství

Anotace: Srdce se pro lásku zlomí, ale nesmí se rozlomit.

Večerní šílenství

Světelní ptáci ukřižují nebe –
krvácí z jizev lidských duší.
Lesy na obzoru upalují –
saze a popel halí nebe do noci,
vstávají noční andělé.

Vlnobití proudů prohání se vlasy,
jarní třešně smutkem sněží,
před špičkami utíká kamení,
řeka dole dohání letní čas.

SILENCE

Ozvěny údolí křičí:
Stůj!
Andělé z nebes padají.
Přej si něco!
„Chci být světelný pták...“

ŠÍLENČE

- - -

Bílé kvítky halí duši bláznovu do závějí –
krev už do srdce neproudí –
Nebe utišilo plačící svět,
aby mohl znovu vstát z mrtvých.

Jak dokážeš žít dál?
Autor uaaa, 01.05.2007
Přečteno 351x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Buď světelným ptákem, uaaa, bez vedlejšího významu! Líbí se.

10.05.2007 12:29:00 | Liv

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí