Okno

Okno

Anotace: Když vám odejde láska, může se stát, že vaším jediným přítelem bude bohužel jen alkohol.************************** Ps.: Já nepiji. Je to "jen" báseň!

Sbírka: Básně s Nulou

Okno

K ránu z okna hledím,
úsměv za pláč měním,
hledám lásku ztracenou,
pro tebe již bezcennou.

Zmizela mi z očí dávno,
jak ty někam odešla,
ani nevím, co se stalo,
snad do srdce se nevešla.

Proč zpřetrhals její pouta,
pročs ode mě odešel?
Na to se ptám černi kouta,
kam proud světla se nevešel.

Ptám se také tvojí fotky,
co ze stolku se směje,
tváří se tak bezstarostně,
neví, co se děje.

Již slunce krásné přes okno
na mě zas se směje,
a na stromě venku
hrdlička mi pěje.

Pěje píseň o lásce,
co tím oknem odlétla,
pěje chlapci na lávce,
co vydal se snad do světa.

Snad potká také někde lásku
a nenechá ji odletět,
kéž nikdy jeho dívka,
z okna nemusí se zahledět.

Piji nápoj zapomnění,
alkohol mou bolest vzal,
odnesl ji, kde nic není,
a já mohu jíti dál!

--------------------
------------*------------
-----------****------------
----------******-----------
---------*******----------
---------******------------
----------***-------------
---
Autor E., 02.05.2007
Přečteno 457x
Tipy 1
Poslední tipující: Overkill
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí