Tvá kamenná

Tvá kamenná

Anotace: Tohle jsem kdysi napsala, aby jeden člověk věděl, co k němu cítím. Bohužel to, o čem píšu, nebylo nakonec až tak pozitivní.

Tvá kamenná, navěky,
socha mramorová...
Tvá kamenná, navěky.
Sochař zmlknul, zírá tiše,
vzala jsem mu slova.
Temná dáma beze skrýše,
bezejmenná. Navěky...

Stojím v dešti, kapky chladné,
není to můj tichý pláč?
Tvá kamenná, jednou, stále,
naděje mé marné, plané...
Kameni tu slza kane,
oči šedi dnů už znalé
hledí tiše dál.

Kdo by se tě bál...

Tvá kamenná, bez dechu,
bez krve a bez úsměvu.
Nepřináším útěchu,
tvá kamenná nese s sebou
řeku smutku, moře hněvu.
Po nocích jí ruce zebou,
tělo její - led.

Tvá kamenná, bez citu,
měsíc přikryl její tvář.
V jeho záři stojí tu,
vážná, tichá, čeká stále.
Tvou kamennou, bez naděje,
slunce svit když lidi hřeje,
nepohladí jeho zář.

Tvou kamennou, z temných víl,
z mramoru jsi zachránil.
Masku chladu z tváře strhl,
její pravé já pak zřel.
Slza, první z tisíce,
sklouzla září měsíce,
její poklad, co v ní dlel.

Tvé kamenné, za pár chvil,
snad to byly dny či týdny,
úsměv jsi pak navrátil.
Výraz bez kamene, klidný,
tolik jsi jí dal.
Tvá kamenná, dnešním dnem,
žije už svým dávným snem,
miluje tě dál.
Autor Arakanga, 05.05.2007
Přečteno 424x
Tipy 2
Poslední tipující: Jiggi
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky moc, jsem ráda, že se líbilo :)

12.05.2007 23:44:00 | Arakanga

Ahojky Arakango, je to asi poprvé, možná podruhé, co jsem ohodnotila za 100%...Protože tato báseň je velmi originální, nevšední a citová. Moc se mi líbí Tvé vžívání se do sochy z mramoru, která je chladná, ale přesto hoří láskou k člověku..moc povedené..Přečtu si Tvá dílka, abych se s nimi mohla seznámit:-)Pa, Silent Storm..

05.05.2007 14:39:00 | Silent Storm

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí